Sezonas augļi un ogas ir dabas dārgumi, kas piedāvā ne tikai garšas baudījumu, bet arī daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu.
Viens no lieliskākajiem veidiem, kā izbaudīt šo bagātību, ir pagatavot pīrāgu, kurā izmantoti svaigi un sulīgi aprikozes.
Aprikožu pīrāgs ir ne tikai garšīgs, bet arī viegli pagatavojams, un tas noteikti kļūs par jūsu iecienītu desertu gan ikdienā, gan svētkos.
Šis raksts sniegs detalizētu aprikožu pīrāga recepti un padomus, kā padarīt šo desertu īpaši gardu.
Sastāvdaļas
Lai pagatavotu šo gardo aprikožu pīrāgu, jums būs nepieciešams:
2/3 glāzes cukura
3 olas
50-70 grami sviesta (atkarībā no vēlmēm un diētas)
150 grami dabīgā zema tauku satura jogurta vai kefīra
1,5 glāzes miltu
0,5 tējkarotes cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Vanilīns vai vaniļas cukurs pēc garšas
12 aprikozes, pārgrieztas uz pusēm
Gatavošanas metode
Sagatavošana:
Sāciet ar cepeškrāsns uzsildīšanu līdz 180 grādiem.
Sagatavojiet cepšanas formu, to ietaukojot ar sviestu vai izklājot ar cepampapīru.
Mīklas pagatavošana:
Vieglā bļodā viegli sakuļ trīs olas ar 2/3 glāzes cukura, līdz iegūstat gaišu un gaisīgu masu.
Izkausējiet sviestu un pievienojiet to olas-cukura maisījumam.
Pievienojiet 150 gramus jogurta vai kefīra un šķipsniņu sāls, turpinot maisīt līdz vienmērīgi sajaukts.
Izsijāiet 1,5 glāzes miltu ar 0,5 tējkarotēm cepamā pulvera un pakāpeniski pievienojiet mīklas masai, lai iegūtu vienmērīgu un gludu mīklu.
Pievienojiet vanilīnu vai vaniļas cukuru pēc garšas.
Augļu pildījums:
Pārgrieziet aprikozes uz pusēm un izņemiet kauliņus.
Mīklu lejiet sagatavotajā cepšanas formā un izklājiet aprikožu pusītes pa virsu, viegli tās iespiežot mīklā. Jo tuvāk augļi būs novietoti viens otram, jo garšīgāks būs pīrāgs, jo aprikozes cepšanas laikā izdalīs sulas, kas sajauksies ar mīklu.
Cepšana:
Cepiet pīrāgu iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 40 minūtes vai līdz pīrāgs ir zeltaini brūns un vidū iespiesta koka iesmiņa iznāk tīra.
Lasi vēl: Kad no karstuma neizbēgt, šī recepte ir mans glābiņš, dzīve uzreiz kļūst vieglāka
Izņemiet pīrāgu no cepeškrāsns un ļaujiet tam pilnībā atdzist formā. Šādi pīrāgs būs vieglāk sagriežams un saglabās formu.
Pasniegšana:
Kad pīrāgs ir atdzisis, izņemiet to no formas un, ja vēlaties, apkaisiet ar pūdercukuru skaistumam.
Pīrāgu var pasniegt gan istabas temperatūrā, gan nedaudz atdzesētu.